Categorii
Producatori

  LACRIMA PRIGOANEI. Din lupta legionarelor românce

  LACRIMA PRIGOANEI. Din lupta legionarelor românce
  LACRIMA PRIGOANEI. Din lupta legionarelor românce
  20,00RON cu TVA
  Disponibilitate: In Stoc
  Cantitate: 41 buc
  Cant:  
  Adauga pentru Comparare | Adauga Produs la Lista Produse Favorite

  Mărturiile legionarelor supravieţuitoare ale represiunii celor trei dictaturi cunoscute de România secolului XX.

   "În această carte, douăsprezece românce legionare îşi mărturisesc uimitor de firesc, în amintiri, patimile lor şi ale altora ca ele, extinzându-se cu aceeaşi bunăvoinţa şi bunăcuviintă şi asupra bărbaţilor de aceeaşi spiritualitate, cu care s-au înfrăţit în lupta comună. Veţi descoperi aici sfânta trăire a idealurilor purificatoare, ca şi atunci când, în celulă fiecare le simte nu numai chemarea ci şi greaua lor apăsare şi isi spune: "Aş vrea ca mâna prin zăbrele  / Să poată apuca o stea. / Dar stelele-s la fel de grele / Ca sufletul şi viaţa mea."
  Şi totuşi, sau poate tocmai de aceea, surorile noastre au învins, învingându-se pe ele însele.
  În perenitatea istorică a neamului românesc, atrocităţile comuniste nu înseamnă decât un moment trecător, iar toate mările şi oceanele de sacrificii şi jertfe nu sunt altceva decât o lacrimă uriaşă şi amară, lacrima prigoanei.
  Neamul nostru a îndurat în decursul secolelor nenumărate prigoane şi asupriri, din partea altor neamuri ca şi din partea conducătorilor proprii. Nici una însă nu se poate asemăna cu cea comunistă în covârşitoarea ei distrugere. Ori, această prigoană totală asupra omului şi în contra lui Dumnezeu, pe care vroiau să-L scoată din suflete, nu se putea să nu se extindă şi asupra femeilor.
  Şi ele şi-au plătit din plin credinţa în Dumnezeu şi în destinul creştin al patriei lor. Îndeosebi legionarele.
  Aproape toate cu rădăcini ţărăneşti, dacă nu din părinţi, în mod sigur de la bunici sau străbunici, legionarele au dat obolul suferinţei pe altarul valorilor supreme ale neamului. Credinţa, dragostea, devotamentul, toate virtuţile ancestrale ale românului s-au exprimat prin deţinutele politice de la Mislea şi din celelalte închisori pe care le-au sfinţit cu suferinţa lor care se anunţa fără margini şi fără capăt. După cum nu au lipsit nici actele lor de vitejie în codrii rezistenţei naţionale din munţii Fărăgaşului, Vrancei, Apuseni, unde şi ele, alături de unii părinţi, de fraţii, soţii, logodnicii sau camarazii lor, şi-au adus obolul de luptă şi jertfă pentru dăinuirea sufletului românesc."

  Nu exista comentarii pentru acest produs.


  SCRIE COMENTARII

  Vă rugăm faceți click aici pentru a vă putea autentifica și scrie comentarii.