Categorii
Producatori

  Ion Gavrilă Ogoranu. Mărturii la 10 ani de la trecerea în veşnicie.

  Ion Gavrilă Ogoranu. Mărturii la 10 ani de la trecerea în veşnicie.
  Ion Gavrilă Ogoranu. Mărturii la 10 ani de la trecerea în veşnicie. Ion Gavrilă Ogoranu. Mărturii la 10 ani de la trecerea în veşnicie.
  23,00RON cu TVA
  Disponibilitate: In Stoc
  Cantitate: 21 buc
  Cant:  
  Adauga pentru Comparare | Adauga Produs la Lista Produse Favorite

  Ogoranu a murit în 2006, purtând stigmatul condamnării la moarte în contumacie din 1951, neanulată de autorităţile statului de după 1989. Şi totuşi, la 10 ani de la trecerea sa în veşnicie, Ion Gavrilă Ogoranu constituie o prezenţă tot mai vie în societatea românească bântuită încă de spectrele totalitarismului şi de angoasele unei tranziţii fără de sfârşit. Într-adevăr, nu ştiu câte personalităţi ale istoriei recente româneşti reuşesc să stârnească în viaţa publică de astăzi atâtea contestări, simpatii, reacţii de solidaritate şi adeziuni sufleteşti. Numai în ultimii ani, prima pagină a mass-mediei a fost adeseori ţinută de titluri menţionând numele său, în jurul amintirii sale consumându-se polemici pline de pasiune ori atitudini din partea unor personalităţi marcante ale vieţii româneşti.

    Ogoranu a murit în 2006, purtând stigmatul condamnării la moarte în contumacie din 1951, neanulată de autorităţile statului de după 1989. Şi totuşi, la 10 ani de la trecerea sa în veşnicie, Ion Gavrilă Ogoranu constituie o prezenţă tot mai vie în societatea românească bântuită încă de spectrele totalitarismului şi de angoasele unei tranziţii fără de sfârşit. Într-adevăr, nu ştiu câte personalităţi ale istoriei recente româneşti reuşesc să stârnească în viaţa publică de astăzi atâtea contestări, simpatii, reacţii de solidaritate şi adeziuni sufleteşti. Numai în ultimii ani, prima pagină a mass-mediei a fost adeseori ţinută de titluri menţionând numele său, în jurul amintirii sale consumându-se polemici pline de pasiune ori atitudini din partea unor personalităţi marcante ale vieţii româneşti.

  Nu exista comentarii pentru acest produs.


  SCRIE COMENTARII

  Vă rugăm faceți click aici pentru a vă putea autentifica și scrie comentarii.