Categorii
Producatori

  Constantin Iulian - Muzeul Rezistenţei

  Constantin Iulian - Muzeul Rezistenţei
  Constantin Iulian - Muzeul Rezistenţei Constantin Iulian - Muzeul Rezistenţei
  8,00RON cu TVA
  Disponibilitate: In Stoc
  Cantitate: 19 buc
  Cant:  
  Adauga pentru Comparare | Adauga Produs la Lista Produse Favorite

  Una din primele manifestări de amploare ale foştilor luptători în rezistenţa anticomunistă de după 1989, este reflectată prin prisma însemnărilor iniţiatorului său. Fostul deţinut politic Constantin Iulian a organizat, în primăvara anului 1993, sub egida AFDPR, o expoziţie-pilot a ceea ce el dorea să fie cândva MUZEUL REZISTENŢEI.

  Una din primele manifestări de amploare ale foştilor luptători în rezistenţa anticomunistă de după 1989, este reflectată prin prisma însemnărilor iniţiatorului său. 
  Fostul deţinut politic Constantin Iulian a organizat, în primăvara anului 1993, sub egida AFDPR, o expoziţie-pilot a ceea ce el dorea să fie cândva MUZEUL REZISTENŢEI. Un muzeu care să cuprindă mărturiile amplului fenomen de opoziţie a poporului român faţă de totalitarsimul comunist şi ocupaţia sovietică. Realizată în ruinele fostului sediu al Direcţiei a V-a a Securităţii, distrus în decembrie 1989 în cadrul luptelor de stradă desfăşurate în jurul fostului CC al PCR, expoziţia era dedicată publicaţiilor interzise de regimul comunist, printr-o succesiune de decrete, începând din 1945. Exemplare scăpate ca prin minune de vigilenţa Securităţii, au fost dezgropate dinlocurile unde fuseseră tăinuite timp de decenii şi expuse, alături de cărţi publicate în exil sau de înregistrări audio cu greu scoase din ţara ocupată de comunişti.

  Nu exista comentarii pentru acest produs.


  SCRIE COMENTARII

  Vă rugăm faceți click aici pentru a vă putea autentifica și scrie comentarii.